woensdag 16 november 2016

Plannen? Geen probleem! Maar wel andere struggles..

Plannen.. Voor vele een struggle op school maar misschien ook wel bij het bloggen! Voor mij is het een eigenschap die ik juist heel goed kan. Ik begin juist altijd op tijd met opdrachten voor school, schrijf mijn artikels altijd vooruit en maak concepten voor mijn instagram foto's. Ook al is dit soms ook wel een eigenschap waar ik niet altijd blij mee ben wil ik vandaag toch mijn tips met jullie delen hoe je het beste georganiseerd kan plannen. Lezen jullie mee?Koop leuke stationery!
Ik ben echt gek op stationary! Daarom geef ik jullie als tip mee om leuke stationery te kopen bij jullie favo winkel! Want ja met leuke spulletjes kan je beter organiseren en daar word je toch vrolijk van! Dit jaar heb ik leuke schoolspullen gekocht bij HEMA en bij Sostrene Grene. Beide winkels zijn betaalbaar om je bureau wat op te pimpen en je papieren beter te organiseren. Hieronder nog wat inspiratie van de leukste stationary artikelen van dit moment (artikelen zijn van Sissy Boy en HEMA)

Maak je mailbox in orde
Ook een goede tip is je mailbox in orde te maken. Maak daarbij mapjes voor jezelf aan zoals school, belangrijke zaken, blogmail enzovoort. Zo kan je alles sorteren en kan je alles gemakkelijk terug vinden. Een mail niet belangrijk? Verwijder hem dan ook gelijk. Zo behoud je voor jezelf ook een overzicht.

Plan tijd voor jezelf in en benut die ook optimaal
Ik had het pas geleden met mijn klasgenootje er over dat bloggen & school soms best lastig is om te combineren. Je wilt ook nog wat tijd voor jezelf over houden en leuke dingen met je vriend kunnen doen. Wij kwamen op de ideale oplossing uit. Plan voor jezelf een vaste dag in om artikels te schrijven, bijvoorbeeld op donderdagavond vanaf 8 uur. Dan kom je nooit in nood met je artikels, kan je lekker voorschrijven en heb je genoeg tijd om aan je huiswerk te zitten en andere leuke dingen te doen. Natuurlijk kan je wel eens vaker lekker schrijven, maar door bijvoorbeeld 1 dag vast te houden geeft dat een stuk meer rust in je hoofd.

Hou gaatjes over in de planning voor tegenslagen
Dit gaat vooral over het plannen voor schoolopdrachten. Begin gewoon echt ruim van te voren! Ook al zijn je klasgenoten nog lang niet begonnen. Bij mij helpt dit altijd omdat er vaak nog wel iets tussen komt. Het voordeel hieraan is dat je op je gemak alles kan doen. Dat scheelt een hoop stress tijdens het maken, leren maar ook nalezen/nakijken van opdrachten.

Maak tijdens het lezen gelijk samenvattingen
Tijdens mijn studie moet ik soms zoooveel lezen dat bij mij de stuggle is dat ik het vaak niet eens meer in mij opneem. Ik heb hier voor mijzelf een oplossing voor bedacht die voor jullie misschien ook kunnen helpen. Namelijk tijdens het lezen gelijk aantekeningen maken en samenvatten. Zo neem je het beter in je op en scheelt het veel werk tijdens het voorbereiden van je toets!

Ondanks dat ik goed kan plannen maak ik mij vaak nog veels te vaak druk. Vooral om school.
Zoals jullie misschien wel weten heb ik na een jaar te werken ervoor gekozen om weer een HBO studie te gaan volgen. Best pittig want het is de verpleegkundige opleiding. Helemaal een omschakeling voor mij want ja ik had biologie laten vervallen op de middelbare school want ik dacht bij mijzelf toch voor de creatieve kant te gaan! Niet zo dus.. naast mijn creativiteit vind ik het commerciële helemaal niks en kies ik toch liever voor mijn zorgzaamheid en mijn sociale vaardigheden! Maargoed. Ik maak me dus nog vaak te druk, wat super irritant is! Ik heb bijvoorbeeld mij voor de toets al twee weken van te voren druk gemaakt waardoor ik slechter kon slapen en ik denk ook als gevolg dat ik informatie minder snel in mij opnam. Als iemand nog tips voor mij heeft hoe ik dit beter onder controle kan houden? Die zijn zeker welkom! Ik word namelijk gek van dat onzekere gedoe en mijn faalangst. Ik heb ieder geval een beginnetje gemaakt.. ik heb namelijk een heerlijke Lush whoosh gekocht! Dat schijnt te helpen voor je concentratievermogen, dus die ga ik zeker uittesten!

Wat vinden jullie van mijn tips? Herkennen jullie de struggle van het niet goed plannen?
& hebben jullie ook tips voor mij?

Liefs, Nathalie

5 opmerkingen :

 1. Dit is heel herkenbaar! Ik kan zelf heel chaotisch zijn, dus een soort checklist zoals deze helpt enorm. Je zou ook een leuke kalender �� aan je stationary kunnen toevoegen voor het vooruitplannen van artikels voor je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee! 😄 Ga eens opzoek naar een leuke kalender voor m'n artikels!

   Verwijderen
 2. Wat handig dat plannen inderdaad, dat doe ik zelf ook standaard op zaterdag of zondag! En inderdaad haha, die mapjes met de mailtjes (misschien ben ik er iets in door geslagen, hahaha), zo handig! Fijn artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje, ik had dit artikel kunnen schrijven! Ik heb ook nooit moeite gehad met plannen: ik plan er op los haha. Orde en structuur heb ik nodig in mijn leven! Helaas heb ik net als jij ook enorm last van onzekere gevoelens en faalangst; heel vervelend! Soms denk ik dat het komt doordat ik zooooo ver van tevoren begin en de stof dus al duizend keer heb doorgelezen voor de toets. Elke avond herhaal ik de stof dan in mijn hoofd en nog ben ik bang dat ik het niet ken. Lisa, seriously?! Momenteel gaat het wat beter met mijn faalangst, doordat ik school wat meer met een korreltje zout probeer te nemen. Rust creëren in je hoofd en vertrouwen op je eigen kunnen. Succes meis met je blog en met je school; ik weet hoe lastig het is om faalangst te hebben! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh zo fijn om te horen dat dit herkend wordt! Echt zo herkenbaar door elke keer alles te gaan herhalen en dan denken dat je het niet kan. Zeker ook voor de toets is het zo irritant als mensen opeens alles gaan herhalen.. ik had er nu ook last van dat ik daardoor in paniek raakte! Een vriendinnetje gaf als tip gewoon echt pas op het moment dat de toets begint zodat je dan niet kan luisteren naar andere verhalen en niet in de war gebracht kan worden. Ik ga ook proberen minder druk te maken.. bedankt voor je tip! Ik ga proberen ook school wat meer met een korreltje zout te nemen. We can do this!

   Verwijderen

Back to Top