maandag 26 juni 2017

Mijn ergste blooper van de afgelopen week..

Meestal komen er op maandag geluksmomenten online, maar natuurlijk heb ik ook wel eens momenten dat ik door de grond heen kan zakken.. vrijdag had ik zo'n moment en vandaag wil ik die met jullie delen!


Zoals ik in een mijn vorige artikels vertelde had ik nog één toets te gaan. De psychologie toets, maar na veeeel studeren was ik er klaar voor. Elke dag van 's ochtends tot 's avonds leren, samenvattingen maken en strijden. Want als ik met dit tentamen een zeven zou halen of hoger zou mijn propedeuse behaald  zijn en hoefde ik die aller eerste toets niet meer te herkansen. Nou, maandag was het dan zover. Ik had uiteindelijk er wel een goed gevoel over en keek hem met mijn vriendin waarbij wij veel dezelfde antwoorden hadden.. toch wel een goed teken!

Dinsdag stonden de antwoorden online en ja! I got it! Twaalf fouten van de vijftig waarbij ik ook nog punten kon halen met open vraag. Heel het jaar heb ik wel moeite gehad met kennistoetsen. Ik kom van het mbo af en dit was toch echt wel nieuw voor mij. Ik was zo trots en zat met smart te wachten op mijn cijfer! Ik moest eigenlijk die propedeuse wel in mijn pocket nu hebben!

Vrijdag was dat moment zover. Ik was aan het werk en hoorde van klasgenoten dat het cijfer online stond. 'Ik heb een negen, een zeven, een acht' Ik hoorde stuk voor stuk goede cijfers voorbij komen. Ook een klasgenoot met twaalf fout had een negen. Ik met trillende handen kijken, zal ik dan ook een negen hebben?

En toen zag ik het op mijn scherm.. en zes! Ik kon zo boos worden en het trillen werd nog erger.. hoe kan dit nou?! Heel de middag was ik van slag, hoe kan ik nou met twaalf fouten een zes hebben? Eerst stuurde ik een mail eruit, maar kreeg geen antwoord. Ik besloot na mijn werk naar school te bellen. Ik kreeg als antwoord: 'Ja, ik zie hier in het systeem staan dat je tien antwoorden niet hebt ingevuld'. Ik zakte door de grond.. dit kon gewoon niet!Mijn lerares ging er achter aan om te kijken of het wel echt klopte. Ondertussen keek ik mijn antwoordenblad na. Als ik de laatste rij niet ingevuld zou hebben dan zou ik inderdaad op twintig fout komen.. zou ik het dan toch niet ingevuld hebben? Dat kon gewoon niet.. Een lange vijf minuten later belde mijn lerares terug. Het klopte en ze kon niks voor mij betekenen.
Ik kan zeggen, ik was zo boos en verdrietig tegelijk.. hoe kon ik dit nou weer voor elkaar krijgen!

Ik zal het uitleggen hoe dit nu is gebeurd.. Ik had mijn toets netjes gemaakt maar nadat ik klaar was besloot ik nog de antwoorden na te kijken. Daar kwam ik nog wat antwoorden tegen waarvan ik dacht dat het toch een ander antwoord moest zijn dus die veranderde ik. Voor de zekerheid besloot ik daarom een nieuw antwoordenblad te vragen zodat de computer niet per ongeluk die als fout kon lezen.. dit had ik achteraf beter niet kunnen doen want uiteindelijk ben ik dus de hele laatste rij vergeten! Nu ik dit schrijf ben ik nog steeds zo teleurgesteld.. maar goed, ik ben begonnen met leren afgelopen weekend en heb mijzelf herpakt. Ik hoop dat volgende week maandag mijn herkansing goed mag gaan en dat ik hem knal! Ik laat jullie op de hoogte.
Één ding weet ik wel zeker, deze fout maak ik nooit meer!

Hebben jullie ook wel is blooper op school of werk mee gemaakt?

Liefs, Nathalie16 opmerkingen :

 1. Ah, nee! Dit zijn zo'n domme slordige fouten! Gelukkig maak je dit meestal maar een keer mee en gebeurt het dan nooit meer. Veel succes bij de herkansing!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah naat vind het zo vervelend voor je :( Heel naar! Nog eventjes alle moed bij elkaar en je herkansing knallen. You can do this!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahhh arme jij! Zo kak dit. Je gast m vast super maken in de herkansing ��

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahw wat zonde! Maar succes met je herkansing :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb weleens geleerd voor de verkeerde toets en toen ik erachter kwam dat het een andere toets was, ben ik niet gegaan haha. Tot zover mijn bloopers wat betreft tentamens. Maar dit is ook wel stom! :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oohhh, nou zeg dat is ook balen! Al die moeite toen voor niks! Had je je toets toen uiteindelijk wel gehaald?

   Verwijderen
 6. Oh neeee! Ik heb dit wel eens op de middelbare school gehad, toen had ik geen idee dat er nog een achterkant was van het 'boekje' waarop het schoolexamen gemaakt was. Ik dacht gewoon alleen dat het een binnenkant was. Superlullig natuurlijk..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja inderdaad.. ook super vervelend! Ben ik toch niet de enigste haha!

   Verwijderen
 7. Balen zeg! Maar nu weet je dat het vast wel gaat lukken, van die 10 Hoeven er vast niet super veel goed te zijn om naar een 7 te gaan!
  Ik heb eens voor Nederlands de achterkant van een proefwerk niet gemaakt...
  En op de universiteit heb ik eens een 5 gehaald voor een super moeilijk vak. Tenminste dat dacht ik... Bleek ik 5 punten te hebben wat uit kwam op een 2!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeii, ja dat is ook wel heftig! Zeker als je nog een 5 verwacht.. dan kan je nog denken: 'dat is nog geen hele erge voldoende!'

   Verwijderen
 8. Ah jeetje, wat ontzettend balen zeg! Ik kan me voorstellen dat je flink baalde, zeker omdat je andeers wel een goed cijfer had gehad. Maar inderdaad, deze fout maak je nu in ieder geval niet meer. Zet hem op met de herkansing!

  BeantwoordenVerwijderen

Back to Top