maandag 24 juli 2017

Dingen die ik deze vakantie in Kos niet wil missen!

Vakantievoorbereidingen hou ik altijd van en ik vind het zo fijn om een beetje voorbereid met research op vakantie te gaan. Zo weet je een beetje van te voren hoe je omgeving is en kan je een beetje inschatten hoe je planning in de vakantie eruit gaat zien. Het is natuurlijk ook niet leuk als je ergens aan komt er niets te beleven is. Ondanks dat er slechte berichten waren over de aardbeving in Kos ben ik wel gewoon gegaan! Vandaag deel ik mijn ideeën over Kos en wat wij verwachten te gaan ondernemen. Lezen jullie mee?


Héél veel tzatziki eten..

Omg, tzatiki. Ik hou hier zo erg van en kijk er al weken naar uit! Ik zat nog te denken, zal ik lekker uit eten gaan met Wesley bij een grieks restaurant? Maar we hebben gewacht op het 'echte' Griekse tzatziki op vakantie. Wij hebben dit keer ook echt alleen een appartementje geboekt dus het veel tzakiki eten gaat vast wel goed komen..

De leukste plekjes ontdekken met de fiets

We hebben bij ons appartementje drie dagen gratis een fiets en dat lijkt me super leuk! Kos staat echt bekend om een fiets eiland dus dit lijkt mij zeker leuk om ook gebruik van te maken. Ik denk dat we gewoon lekker een picknick meenemen en heerlijk leuke plekjes opgaan zoeken zonder hele grote plannen. Op die manier vind je vast hele leuke plekjes die je anders nooit gevonden zou hebben. Daarnaast is het ook heerlijk met de zeewind in de haren! Kos is gelukkig redelijk vlak dus het is ook gemakkelijk te doen ondanks de hoge tempraturen.

Uit eten gaan met zonsondergang

Hier hoef ik denk niet genoeg uit te leggen. Zonsondergang vind ik zó romantisch en hou er echt van om uit eten te gaan. Lekker genieten van een wijntje na een lange zomerse dag en saampjes genieten van de zonsondergang. Ik kijk er nu al naar uit!

De thermen van Kos bezoeken

Thermen Kos (‘Embros Thermé’) ligt een paar kilometer ten westen van Agios Fokas. Hier liggen de 'thermen' van kos: warmwaterbronnen. Ik ben heel benieuwd en ga er graag naar toe! Het schijnt ook dat hier volop ezeltjes lopen en het is omgeven door mooie rotsen en zeewater. Time for some relaxing!

Shoppen in Bodrum

Ook echt zovéél zin in! Bodrum lijkt mij een hele leuke stad en heerlijk om daar een dagje te gaan shoppen. Vanuit Kos kan je heel gemakkelijk met de boot een dagje overvaren naar Turkije. Natuurlijk wil ik een dagje shoppen en vertoeven op de boot niet missen.

Hopelijk flamingo's spotten!

Bij Iraki is een natuurreservaat waar flamingo's overwinteren. In het begin van de zomer kan je ze ook nog spotten. Ik hoop dat ze nog een beetje zijn blijven hangen en dat wij ze ook nog mogen spotten. Ik ben gek op flamingo's en hoe leuk zou het zijn als we ze nog kunnen zien in het wild. Ik denk dat als we vroeg opstaan we de meeste kans hebben om ze te zien. Dus in Kos nog eerst even de toerist uithangen en advies vragen!

En natuurlijk naar Kos-stad!

We zitten vlak bij Kos-stad en is super gemakkelijk bereikbaar met de fiets of zelfs lopend. Lekker terrasjes pakken, ijsjes eten en shoppen. Ik kreeg al hele leuke tips door, bedankt! Want niets is leuker om eerdere ervaringen te horen en lezen van anderen!
Ook heb je in Kos-stad het bekende Mandráki haven waar je talloze boottochtjes kan huren en kan genieten van leuke marktjes en gezellige barretjes. Echt waar wij van kunnen genieten. Op de kop van de haven schijnt het dat je een mooi kasteel hebt zitten dus die gaan wij ook zeker bewonderen! Van binnen is het wel een ruine, maar ik hou juist wel van dit soort ondernemingen.

Heerlijk hé? Al wegdromen bij zo'n artikel. Ik vind het heerlijk om al foto's te bekijken en ervaringen te lezen van andere. Doen jullie dit ook altijd voordat jullie op vakantie gaan? Of juist niet?


9 opmerkingen :

 1. Oh wat super tof als je echt die flamingo's spot! En die tzatziki vond ik oooook heel erg lekker (ik ben voor het eerst in griekenland geweest). En dat mis ik toch wel in NL hoor haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa heb ik ook altijd! Zag al die mooie foto's bij je voorbij komen! Wat een prachtige vakantie 😍

   Verwijderen
 2. Ohh wat heerlijk dat je 3 dagen gratis een fiets hebt! Ik fiets ook altijd op vakantie, maar helaas zitten we toch met fietsverhuurbedrijven zoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat is wel vervelend. Hier in kos heb je alle keuze om fietsen te huren! Ideaal! Ook voor scooters en quads! Zeker een aanrader 😄

   Verwijderen
 3. Aah wat mooi, Kos! Veel plezier, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt echt als een heerlijke vakantieplek! Wat tof dat je er soms zelfs flamingo's kunt spotten. En ideaal dat je gewoon langs de kust kunt fietsen daar. Ik ben heel benieuwd naar al je verhalen achteraf :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja gaaf hé! Heb ze heel in de verte wel gezien. We gaan van de week nog een keertje terug. Hopelijk dan wel dicht bij:-)

   Verwijderen
 5. Ik wil ook zo graag een keer naar Griekenland. Zo te zien ga je hele leuke dingen doen!

  BeantwoordenVerwijderen

Back to Top