vrijdag 7 juli 2017

Tips om jou plantjes beter te verzorgen en bij te houden!

Plantjes, plantjes en nog meer plantjes. Ik ben er gek op! Ik kan er niet genoeg van hebben en vind het geweldig sfeertje geven in huis. Vroeger was ik niet zo'n held in het verzorgen in plantjes en ik denk dat daar vele dit probleem herkennen. Vandaag een aantal tips die je misschien nog niet wist over plantjes en hoe je je plantjes het makkelijkste kan verzorgen!L

Groener dan groen

Niet zo handig in plantjes? Dan is het misschien het gemakkelijkste om voor jou te beginnen met groene plantjes. Ja, tuurlijk plantjes zijn altijd groen. Maar hoe groener het plantje, hoe gemakkelijker hij het overleeft. Let daarbij ook altijd op beschadigingen. Hoe meer een plantje beschadigd is op bijvoorbeeld het blad. Hoe eerder hij dood kan gaan. Ook hier geen held in? Dan kan je natuurlijk altijd nog leuke cactusjes kopen of een vingerplant, die doet het ook goed met weinig water!

En natuurlijk water..

Dit is misschien wel het grootste probleem van iedereen. Je vergeet ze water te geven. Als je je plantjes leuke plekken geeft waar ze mooi tot hun recht komen kan je ze ook niet vergeten om water te geven want als je er elke dag naar kijkt! Verzorg ze als jou baby's en laat ze écht niet dood gaan! Maak een schema met jou baby's zodat ze op een vaste dag water kunnen krijgen. Het ene plantje heeft soms meer water nodig dan het andere plantje. Dus laat je ook hierin goed adviseren of zoek informatie op het kaartje van jou plantje of op internet. Ik kan hierbij wel vertellen dat planten in de zomer altijd meer water nodig hebben dan in de winter. In de zomer wel minstens één keer per week. Kijk goed hoe de droogte is van de grond. Bij extreme droge grond hebben ze wat water nodig. Het is immers zonde om plantjes te blijven kopen toch?

Geef voldoende licht

De meeste planten hebben voldoende licht nodig om goed te kunnen groeien. Daarmee bedoel ik niet direct in de brandende zon, want ja dan branden je baby's ook zo weer weg. Geef ze een licht plekje in je kamer. Planten die te weinig licht krijgen die gaan zoeken naar zonlicht. Je krijgt uiteindelijk ruimtes tussen de bladeren en dat is zonde! Niet veel licht in je kamer? Geen probleem! Er zijn ook genoeg planten die zonder licht goed kunnen groeien. Bij het tuincentrum hebben ze genoeg keuze en kunnen ze jou daar ook goed in adviseren.

En de laatste tip..

En als je na deze tips het nog lastig vind om je plantjes bij te houden helpt het misschien om een plakje te maken van al je plantjes bij elkaar. Dit geeft een super leuk effect en kan je leuke plantjes bij elkaar combineren. Hang een plank boven je bed, bureau of in de woonkamer zodat het lekker opvalt. Op deze manier geef je alle plantjes in één keer de aandacht die verdienen en nodig hebben en kan je er geen een vergeten!


Wat vinden jullie van deze tips? Zal het gaan helpen?5 opmerkingen :

 1. Ik vind planten verzorgen zo lastig! Ik heb twee bonsai boompjes in mijn raamkozijn staan en de ene doet het veel beter dan de andere. Argh.... Wat doe ik fout?! Dankjewel voor de tips!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap je frustratie! Misschien ligt het aan de voeding? Ik ben geen echte bonsai kenner maar het kan nog wel eens helpen om bij planten voeding te geven. Ook kan je bonsais toch mooi in model knippen? Succes :-)

   Verwijderen
 2. Leuke tips naat! Ik vind het lastig wanneer de plantjes precies water nodig hebben, geen ze soms teveel water haha.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja snap ik, het handige is om dit na te vragen wanneer je een plantje koopt en een lijstje te maken van welke plantjes hoeveelheid water nodig hebben. Zo kan je nooit de verkeerde hoeveelheid geven😄

   Verwijderen
 3. Ik ga vooral voor cactussen en vetplantjes. Ontzettend mooi en lekker makkelijk, haha! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Back to Top