dinsdag 29 augustus 2017

5 plantentrends die jij ook niet in huis kan missen! (met kortingscode!)


Ik ben gek op planten en natuurlijk ga ik ook het liefste mee in de trends. Plantjes zijn helemaal hot op dit moment en ik kan geen 'plantloos' huis meer voor mij stellen. Vandaag deel ik 5 plantentrends die ook jullie niet mogen missen in jullie interieur!


Palmen

Zelf ben ik echt gek op palmen en vind dit een super leuk effect geven in het interieur. Een beetje tropische vibes mogen heel het jaar door wel in de woonkamer aanwezig zijn! Een weekje geleden mocht ik de Dracaena Steudneri aan mijn interieur toevoegen wat ik echt weer een pareltje in mijn interieur vindt. Elke dracaena is uniek in zijn vorm en heeft een plekje nodig met een beetje licht. Deze soort 'palmen' komen van tropische eilanden en zijn daarbij erg gemakkelijk in onderhoud. Dus ook een perfecte plant om mee te beginnen! Ook graag een Draceana Steudneri toevoegen aan jou planten collectie in huis? Bij de beste van de kweker kan je nu ook zo'n mooie plant kopen met 20% korting met de code: quinathalie20. Het fijne is dat je plant bij de beste van de kweker direct van de kweker vandaan komt. De plant wordt netjes verpakt en je kan er nog een hippe paperbag bij kopen wat nu ook echt een trend is om je plant in te zetten in plaats van een pot.Pannenkoeken plantje

De pilea, ook wel een pannekoekenplantje genoemd door zijn ronde bladeren. Ik ben er gek op! Het leuke aan dit plantje is dat hij heel gemakkelijk is in onderhoud en je ook nog een veel stekkies ervan kan krijgen. Zelf ben ik altijd gek op stekkies om je plantenverzameling wat meer in huis te verspreiden. Ook vind ik het leuk om eventueel te ruilen met vriendinnen. Die hebben soms ook nog weer plantjes die jij nog niet hebt toegevoegd aan je interieur. De pilea is verder gemakkelijk in de verzorging. Belangrijk is dat hij licht vochtig in de grond blijft.

Cactussen

Cactussen overload, ik hou er echt van. Cactusjes kan je echt niet genoeg hebben in je interieur en geeft zo'n leuk effect, baby's en grote cactusjes het kan allemaal! Het fijne aan cactussen is dat je hier weinig omkijken naar hebt en dat ze 'bijna niet' dood kunnen gaan. Dus als je toch plantjes in huis wilt, begin met cactusjes. Een mooie grote cactus staat bij mij nog wel op mijn wishlist.


Gatenplant (Monstera deliciosa)

Deze heb ik nog niet in mijn huisje staan maar die wordt zeker nog wel een keer aan mijn collectie toegevoegd. De monstera, bekend om zijn gaten in de bladeren. Een vrij grote plant die ook snel groeit en dus wel echt een plekje in huis moet krijgen. Het fijne aan deze plant is dat hij gemakkelijk in donkere hoekjes kan staan en dan nog goed kan groeien. Deze plant heeft wel weinig water nodig en heeft dus ook net als de cactussen minder aandacht nodig.

Hangplantjes

Ook hangplantjes is echt een musthave voor elke interieur liefhebber. Zo heb je de Ceropegia Woodii die ook wel chinees lantaarnplantje wordt genoemd vanwege de kleine vorm in het blad. Een plantje die erg snel groeit en die je ook gemakkelijk kan stekken door de bolletjes die erbij groeien. Uit die bolletjes komen worteltjes en kan je ze opnieuw poten. Op deze manier kan je je Ceropegia gemakkelijk uitbreiden of natuurlijk ook ergens anders in huis ophangen.  


4551 Huis en tuin > Planten > Kamer- en tuinplantenWat vinden jullie van mijn planten collectie? Vinden jullie planten ook zo mooi in het interieur! Ik ben heel benieuwd of jullie ook zo'n tropische plant gaan bestellen!


13 opmerkingen :

 1. Hangplantjes vind ik zo leuk en geeft een heel erg leuk effect aan je interieur!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stiekem zit er inmiddels al een plant in mijn winkelmandje! Met zo'n leuke paperbag erbij! Ik ga hem zo bestellen! Super bedankt voor deze leuke tip en kortingscode.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke plantjes heb je in huis! Ik word er helemaal blij van! Ik vind die hangplant wel echt heel tof, maar die palm ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk artikel! Ik wil ook graag zo'n palm toevoegen aan mijn interieur, het staat zo tof <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo leuk! Ik ben dol op de pannenkoekenplantjes, het ziet er zo leuk uit. Op het moment woon ik vrij klein, dus houd ik het nog even bij cactussen en vetplantjes, maar daar word ik ook al blij van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echte planten zouden het nooit overleven bij mij haha! Ik vind ze wel altijd super mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hihi wat super leuk! ik woon nog thuis dus ik hoef de planten nog niet te verzorgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben gek op planten. Al is dit wel iets van de laatste tijd. Vind al dat groen toch wel gezellig staan in huis. Heb nu ook een pannekoekenplantje, echt zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die zijn zeker leuk! Dat is ook een van mijn eerste plantjes geweest :-)

   Verwijderen
 9. Wat een mooie planten heb je in huis! Ik word echt blij van je artikel en krijg er helemaal zin van om ook eens planten in huis te nemen. Ik heb alleen helaas totaal geen groene vingers. Maar...wat niet is, kan nog komen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker! Dat dacht ik vroeger ook altijd maar nu staat mijn huisje vol met planten en kan ik ze absoluut niet meer weg denken!

   Verwijderen

Back to Top