vrijdag 25 augustus 2017

Vijf dingen die ik dit (school)jaar anders ga aanpakken

De vakantie is voor mij bijna voorbij en school en stage (!) gaan bijna beginnen. Super spannend en een drukke periode die ik tegemoed ga. Het eerste jaar heb ik als heftig ervaren. Het was een klap om zoveel opeens in de boeken te moeten zitten en vond het heel lastig om te accepteren toen ik mijn eerste onvoldoende had behaald. Ik ben perfectionistisch en soms te onzeker en daarom vandaag een artikel om even alles van mij af te schrijven en met jullie te delen. Vijf dingen die ik dit jaar anders ga aanpakken!Mijn hoofd meer rust geven

Ik ga vier dagen per week stage lopen en één dag per week naar school. Daarnaast gaat gewoon ook de opdrachten door en heb ik natuurlijk een huisje wat door gaat. Ik heb gemerkt dat ik structuur nodig heb en om te beginnen ga ik veel meer plannen. Zowel met persoonlijk als school leven. Op die manier geeft het mij veel meer rust en word ik ook minder gestresst. Met school opdrachten was ik altijd al druk bezig met planningen en dat ging altijd wel goed maar ook thuis wil ik mijzelf meer rust geven. Als ik mijzelf een avondje vrij 'geef' moet ik dat ook echt gewoon aanhouden en dan niet nog weer andere dingetjes gaan doen. Moeilijk maar echt wat ik met mijzelf vanaf nu afspreek.

Mijn blog een verandering geven

Spannend, maar mijn blog gaat ook veranderen! Nieuw schooljaar waarin ik mij wil verbeteren en dus ook mijn blog. Op de positieve manier kan ik alvast verklappen! Ik wil hier verder nog niet teveel over los laten. Dat kunnen jullie allemaal maandag lezen :-) Spannend!

Niet vergelijken met anderen

Wat ik nog wel eens kan doen is mijzelf vergelijken met anderen. Ik kan daarom niet altijd even tevreden zijn over mijzelf of de lat veel hoger leggen dan dat nodig is. Ik ben gewoon mijzelf en wil trots zijn op wie ik ben. Ik moet dit nog wel eens leren.. ik moet mijzelf gewoon niet vergelijken met iemand die het met twee vingers in zijn neus doet en haar op zijn tanden heeft. Zo ben ik gewoon niet en zal je ook nooit worden en dat moet ik accepteren ook al is dat soms moeilijk.

Meer gaan sporten

Op dit moment sport ik nog niet maar zou ik wel graag wat meer aan beweging willen doen. Hier in de buurt kan je slecht hardlopen dus zat ik te denken om naar de sportschool te gaan. Moeilijk want het is allemaal zo prijzig. Maargoed, meer sporten helpt ook om je hoofd even leeg te kunnen maken en soms uit die sleur van school te komen. Dus ik wil geen smoesjes meer voor mijzelf bedenken dat ik geen tijd heb en toch minstens twee keer per week gaan sporten.

Minder bang zijn voor tentamens

Tja, dit heb ik ook. Elke keer weer dat gevoel wat ik graag onder controle wil houden. Ik merkte het afgelopen jaar dat ik vooral in het begin mijn zenuwen niet onder controle kon behouden voor toetsen. Helemaal na die eerste onvoldoende. Ik maakte mij overal te druk om wat niet nodig is want uiteindelijk heb ik alle toetsen gewoon behaald. Ik werd er gek van! Toch merkte ik de laatste toets en zelfs tijdens mijn herkansing dat ik een stuk rustiger was. Dat wil ik dit jaar zeker weer proberen vast te houden en niet bang te zijn. Hoe ik dit heb aangepakt? Leren met vriendinnetjes en voor elke les samenvattingen schrijven. Dit gaf mij een bepaalde voldoening dat ik ook absoluut alles had geleerd wat maar eventueel in de toets terug kon komen!

Hebben jullie ook dit soort struggles wat je graag wilt verbeteren of anders aan wilt pakken?
8 opmerkingen :

 1. Hele mooie plannen Nathalie! Ken het wel, met een eigen huisje blijf je altijd bezig. Heel lastig om dan echt een avondje vrij te zijn. Ik ben super benieuwd naar de veranderingen op je blog! Sporten / krachttraining is sowieso een hele goede, kan het iedereen aanraden! Ik kan echt niet zonder namelijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super goed! Ik hoef helaas nooit meer naar college, wat ik jammer vind. Maar ik herken al je dingen heel erg goed. Een slecht tentamen is uiteindelijk ook niet het einde van de wereld. Ik kon het na een tijdje heel goed van me afzetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes aankomend schooljaar! Komt vast helemaal goed. Sporten kan ik je echt aanraden! Al is het een uurtje, ik word er altijd helemaal zen van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een druk jaar ga je tegemoet! Maar zolang je er plezier in hebt en je veel kunt leren is dat heel fijn. Ik was ook altijd veel te gestrest om school, ik ben blij dat ik dat nu achter de rug heb. Hoe veel ik het ook probeerde los te laten die stress nam echt mijn leven over.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Succes in ieder geval met alle doelen! :) Ik zou eigenlijk ook meer willen/moeten sporten, maar er komt altijd wat tussen (smoesjes smoesjes haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi lijstje heb je gemaakt! Lukt je zeker! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tof dat je blog een verandering gaat doorgaan! Ik doe in ieder geval met je mee met meer sporten. Ik heb me net aangemeld bij de sportschool dus dat komt helemaal goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel veel succes! En ik hoop dat het je allemaal lukt :)! Planningen maken helpt mij ook altijd om meer rust in mijn hoofd te krijgen.
  Xxxx, leoniae

  BeantwoordenVerwijderen

Back to Top