maandag 25 september 2017

10 tips om je MB-verbruik te beperken!

Mijn MB-verbruik.. iets waar ik eigenlijk niet al te vaak bij stil sta maar eigenlijk wel heel belangrijk is. Want oops.. voor ik het weer vergeet moet ik de laatste week weer MB's bij kopen en ben ik door mijn bundel heen. Vast ook wel herkenbaar voor vele, dus vandaag heb ik een handig artikel voor jullie online met tips hoe jij gemakkelijk met je bundel de maand door kan komen!
1. Sluit altijd je Apps af aan het einde van de dag

Misschien niet iets waar je heel de dag bij stil staat, maar apps verbruiken veel MB's. Zonde om die heel de dag aan te laten staan waarbij je ze vervolgens de rest van de dag of zelfs dagen niets van gebruikt. Dus voortaan even 's avonds het rijtje apps langs gaan om uit te zetten!

2. Zet je telefoon 's nachts op vliegtuigstand

Wanneer je je telefoon op vliegtuigstand zet verbruik je niet alleen minder MB's zonder dat je het door hebt, het is ook ideaal dat je dan niet meer gestoord kan worden door bijvoorbeeld whats-app'jes en dergelijke. Als je je telefoon heel de nacht aan laat staan ververst bijvoorbeeld een app als Facebook heel de nacht door je time-line! Super zonde en no worry's! Als je je telefoon op vliegtuigstand zet gaat je wekker de volgende dag gewoon af!

3. Zet in synchroniseren van je e-mail van vijf minuten naar één uur

Elke vijf minuten wordt automatisch je mail ververst om te kijken of er nieuwe mails zijn binnen gekomen. Zet dit naar bijvoorbeeld één uur. Op die manier kan je ook veel MB's besparen want dit is natuurlijk zonde als je voor niets elke keer je mail laat verversen. Als je toch een belangrijke mail verwacht kan je er altijd zelf voor kiezen om je mail om de vijf minuten te verversen.

4. Gebruik Wi-Fi wanneer dat mogelijk is

Dus altijd even in een restaurant het Wi-Fi wachtwoord vragen, want het is zonde om niet van gratis Wi-Fi gebruik te maken toch!?

5. Kijk geen filmpjes wanneer dat niet nodig is

Zonde! Kijk tijdens het gratis Wi-Fi-moment of gewoon lekker thuis! Zet daarom bijvoorbeeld ook de filmpjes die standaard afspelen op Facebook uit. Dit scheelt enorm veel MB verbruik zonder dat je het door hebt!


6. Download offline je leuke Netflix films

Ideaal dat je nu via Netflix je eigen films kan downloaden! Voortaan niet meer op Facebook in de trein maar lekker een filmpje kijken op Netflix.

7. Schakel bij whatss-app automatisch downloaden uit

Al die filmpjes en foto's uit whats-app groepen komen automatisch binnen op je telefoon zonder dat je het door hebt. Je kan er dus beter voor kiezen om zelf je foto's te uploaden wanneer je het wilt. Op die manier bespaar je niet alleen veel MB's maar ook veel moeite met het verwijderen van foto's!

8. Download de app van jou provider om je MB's bij te houden

Bij jou provider heb je ook vast een app die je MB's bijhoud. Op die manier is het nooit een verrassing hoeveel MB's nog over zijn en is ook nog eens overzichtelijk!

9. Maak je eigen offline playlist op Spotify

Het zelfde geld voor Spotify. Maak een offline playlist aan die je lekker onderweg aan kan zetten. Op die manier verbruik je geen MB's en dit zal ik je daarom ook zeker aanraden. Het is zonde om hier geen gebruik van te maken!

10. Van 4G naar 3G

Even een dag minder op je telefoon? Zet je telefoon van 4G naar 3G!

Toch geen zin om te beperken in je MB's? Bij Simyo sim only kan je er altijd voor kiezen om je bundel aan te passen naar jou wensen. Handig toch? Of als je er toch nog een jaartje met je telefoon wilt doen, net zoals ik: ga dan voor een sim-only abonnement! Bij Simyo vergelijken zie je bijvoorbeeld dat je helemaal niet een hoge prijs hoeft te betalen, zeker niet als je veel MB's wilt gebruiken! Zo betaal je voor een jaar abbonoment €17,00 per maand waarbij je 300 belminuten of sms'jes ken 2000 MB aan data voor krijgt. En het leuke is dat je bij Simyo standaard een 4G databundel erbij krijgt!

Heb jij een abonnement of een sim-only Of wil je toch ook wat langer doen met je telefoon? En ben jij ook zo bekend met de struggle te weinig MB's over te houden? Ik ga er nu ieder geval bewust mee aan de slag.. en jij? Ik ben heel erg benieuwd!
* Dit artikel is in stand gekomen met een samenwerking.

13 opmerkingen :

 1. Wat een goed artikel met handige tips! Zelf bel ik nog (heel ouderwets) prepaid, dus ik moet wel op mijn MB's letten. Ik gebruik in principe alleen internet als ik wifi heb, maar soms kom je er natuurlijk niet onderuit. Verder probeer ik zo min mogelijk dingen open te hebben staan. Eerder had ik nog weleens per ongeluk allemaal apps open staan op mijn telefoon, maar nu probeer ik bijvoorbeeld alleen mijn mail te openen als ik mijn data aanzet om mail te checken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dit hoor je niet vaak meer zeg! Op deze manier ben je wel heel bewust met je MB's en kosten bezig wat ik juist ook wel weer heel goed vind :-)

   Verwijderen
 2. Heel handig, ik probeer zelf altijd WiFi te gebruiken, maar helaas is mijn connector kapotgegaan waardoor ik thuis nauwelijks meer internet heb en dus eigenlijk constant op m'n 3G/4G netwerk zit. Wellicht laat ik 'm binnenkort maken, al ga ik volgende maand wel van 3500 MB internet naar 10.000 MB internet, dus dan hoef ik ietsje minder op te letten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dat is inderdaad wel balen zeg! Gelukkig ga je er binnenkort op vooruit :-)

   Verwijderen
 3. Super handige tips! Ik heb altijd struggles met mb's en internet haha.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja ik ook hoor! Hopelijk zullen deze tips jou gaan helpen :-)

   Verwijderen
 4. Wat een fijne tips! Gelukkig heb ik dubbele data (dus 1,5 GB x 2) (vanwege de samenwerking met Vodafone en Ziggo) en hoef ik me nooit druk te maken haha, echt ideaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handige tips! Ook al heb ik genoeg internet, ik krijg het toch vaak voor elkaar het op te maken. Mijn tip is ook om voor YouTube alleen op WiFi te laten werken. Keek thuis vaak filmpjes en als de WiFi dan slecht is dan schakelde 'ie ongemerkt steeds over op 4G waardoor mijn internet meteen op was!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een handig artikel! Ik verbruik echt meer dan ik zou willen, ondanks dat ik al heel goed let op Wi-Fi aanzetten. Een vervelend trekje van mijn vorige telefoon was dat hij automatisch over ging naar 4G als hij zelf het Wi-Fi netwerk te slecht vond. Mijn nieuwe telefoon doet dat niet, dus dat scheelt al enorm. De automatisch downloaden instelling bij Whatsapp is een handige tip die ik ga gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad heel vervelend, gelukkig doet je telefoon dat nu niet meer! Phiew!

   Verwijderen
 7. Wat een handige tips heb je op een rijtje gezet voor ons. De meesten daar hou ik mij ook aan. Geen filmpjes zonder Wi-Fi.

  BeantwoordenVerwijderen

Back to Top