maandag 11 september 2017

Voor de catlady's: een artikel over Saar!

Vaak komt Saar voorbij op foto's op instagram, dus jullie kennen haar vast allemaal wel. Maar als echte crazy-cat-lady is niets zo leuk om over je eigen kat te kunnen vertellen. Ik vond het wel eens tijd om daarom een artikel te schrijven over Saar, over het ras en waarom ik haar voor geen goud meer kan missen!


Saar is een raskat, een ragdoll. Ragdoll betekent letterlijk 'lappenpop', omdat de kat zich in de armen van zijn baasje echt laat hangen. Ragdolls staan bekend om een lieve karakter en ik kan je vertellen dat is ze ook! Toen ik voor een kat ging kijken was ik gelijk verkocht voor dit ras. Ik had altijd gezegd: 'Als ik een kat neem, neem ik zo'n beauty'. Ik was eigenlijk nooit zo'n echte crazy-cat-lady en wou eerder graag een mops hondje - tot ik Saar ontmoette haha!

Om eerlijk te zijn is Saar een bijzondere kat. Ze is héél speels en daarom moet je er soms niet gek van op staan te kijken als ze opeens in je handen bijt. Zelfs nu ze twee is. Maar daarom is ze wel gek op alle speeltjes die ik voor haar koop. Hoe dankbaar kan je kat zijn! Elke dag spelen we wel even met haar en is ze door het dolle heen. Dus als je een kat wilt die niet alleen maar ligt te slapen? Neem een ragdoll!


Verder heeft ze een heel lief karakter en wil ze continu bij je zijn. Dat Saar bij mij is, is vaste prik geworden bij mij. Als ik kook, zit ze naast me, als ik tv kijk is ze aan t kroelen, als ik in de hangmat buiten lig, ligt ze eronder en tja, als ik naar de wc ga moet ze ook mee! Soms wel eens vervelend maar ook iets wat ik niet wil missen in huis! Knuffelen doet ze ook graag en wat ik vertelde laat ze zich ook echt vallen in je armen. Ragdolls zijn erg op hun baasje gericht, aldus Saar. Echt eindeloze liefde. Wil je een kat die veel tegen je praat? Dan is een ragdoll ook perfect voor jou! Saar is echt soms hele gesprekken tegen mij aan het houden!

Verder is een ragdoll een vrij grote fluffy kat. Nu is Saar ongeveer vijf kilo maar mannetjeskatten worden nog groter en zwaarder. Haar vacht veranderd nog steeds, nu merk ik bijvoorbeeld dat ze best wel bruin word op haar ruggetje. Het enigste nadeel is dat ze natuurlijk wel verhaard maar met een krabpaal is het probleem al snel opgelost. Vaak ligt ze daar op te slapen als we weg zijn dus dat scheelt enorm met schoonmaken. En natuurlijk veel kammen, dat vind ze ook nog eens heerlijk en dan gaat ze er echt voor staan!


En tot slot! Is het geen fotomodelletje? Ze gaat er echt altijd voor poseren, foto's zijn altijd reuze interessant!22 opmerkingen :

 1. Wat een ontzettend mooie kat is Saar en ze klinkt ook zo lief! Heerlijk, zo'n fluffy kat, ondanks dat verharen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, fluffy is echt leuk! Vooral als we zo samen liggen te kroelen :-)

   Verwijderen
 2. Ah wat een lieverd! Ik vind dit ras ook super mooi, mijn zus heeft ook een ragdoll.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waauw, wat een mooi beestje heb je zeg! Heb wel eens wat gelezen over ragdolls, lijken me hele fijne poezen om in huis te hebben. Leuk artikel! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het zijn echt lieve beestjes! Ze hebben een heel lief karakter!:-)

   Verwijderen
 4. Zo mooi! Absoluut een fluffy fotomodel. Zo lief ook dat ze zo veel 'praat'. Haha :) Wij hebben ook een kat die erg lawaaierig is. Die laat altijd graag horen dat ze er is, dat ze iets nodig heeft,... . Te grappig :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja ook echt herkenbaar! Net zat ze nog volop te mauwen voor de kattenbak.. die moest ik weer verschonen voor mevrouw! Haha!

   Verwijderen
 5. Wat een mooie foto's en wat klinkt het alsof ze lief is! Lijkt me onwijs gezellig zo'n leuk beestje in huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oké, ik dacht dat ik een mooie kat had, maar HALLO Saar! Wat is ze moooi! Mia en Saar zouden elkaar een keer moeten leren kennen. Volgens mij zouden ze een perfect Instagram modellen koppel kunnen worden hihi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooooh ja echt hoor! Dit is gewoon echt hét perfecte koppel! Zie ze al helemaal samen poseren haha!

   Verwijderen
 7. Wat een beauty zeg! Saar lijkt mij een hele lieve kat als ik dit zo lees en zie. Leuk ook dat ze zo speels is!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtig beestje! Saar lijkt me ontzettend lief <3 Leuk dat ze zoveel miauwt haha, dat vind ik altijd zo cute.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ook :-) Brengt toch altijd wel gezelligheid in huis!

   Verwijderen
 9. Ahhhhh wat een super lief beestje is het toch! En ze is ook erg fotogeniek moet ik zeggen haha. De katten van mijn ouders zijn dat wat minder! :p

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige kat! ♥ De vorige huurders van ons appartement hebben ook een ragdoll. Schattig dat ze zo veel tegen je praat, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaaaah, super leuk! Ben gek op ragdolls! Ja leuk he, als ik alleen ben is het nooit stil in huis haha!

   Verwijderen

Back to Top